آموزش تعمیر انواع برد الکترونیکی
برد الکترونیکی چیست ؟ برد الکترونیکی در واقع به عنوان یکی از قطعات سخت افزاری در دستگاه هایی که عنوان الکترونیکی دارند شناخته میشود. برد الکترونیکی به عنوان یک قسمت الکترونیکی دارای قطعات مختلفی میباشد که با شکل های مختلف بر روی آن سوار میشوند . نصب قطعات مختلف بر روی برد و تفاوت در اتصالات موجود می تواند سبب درست کردن مدارهای متفاوتی شود. در نهایت همه قطعات الکترونیکی که برای نصب بر روی برد الکترونیکی در نظر گرفته میشوند با روشهای خاصی که مربوط به هر قطعه میباشد مونتاژ میشوند .
مراحل باز کردن برد :
- بخش بدنه دستگاه را با استفاده از ابزار آلات به آرامی جدا کرده و برد ان را بیرون میآوریم .
- تمامی سیمهایی به به برد متصل شده اند را بررسی میکنیم .
- تمامی قطعات سوکتی که بر روی برد نصب شدهاند را از نظر اتصال بررسی میکنیم
- اگر چنانچه برد دچار خاک گرفتگی شده و یا بخشهایی از آن را غبار گرفته، به آرامی آن را با گوشه دستمال و یا گوش پاک کن تمیز میکنیم و در واقع از تمیزی آن مطمئن میشویم .
- از سلامت قطعات نصب شده بر برد مطمئن شوید. معمولا قطعات سوخته تغییر شکل داده به حالت زنگ زده درمیآیند، برخی ذوب شده و یا تغییر حالت میدهند .
- بررسی سیمها و پایههای قطعات برد. اگر سیمی از قطعات خارج شده آن را بررسی میکنیم، همچنین در این مرحله بررسی پایهها نیز برای مطمئن شدن از صحت قطعات حائز اهمیت هستند .
بیشتر بخوانید : آموزش صفر تا صد تعمیر برد الکترونیکی
تعمیرات سخت افزار الکترونیکی
تعمیرات برد الکترونیکی و دیجیتالی امروزه در بسیاری از وسایل ازجمله لوازمخانگی و صوتی و تصویری و صنعتی و پزشکی و … لازم الاجرا و امری ضروری می باشد. این بردها شامل قطعات مختلفی هستند که بهمرور زمان براثر کارکرد زیاد و همچنین وارد آمدن ضربه و نوسانات برق یا دلایل دیگر ممکن است دچار مشکل شوند .
آزمون، عیبیابی ، تعمیر و تست برد الکترونیکی نیازمند تخصص و مهارت لازم در این زمینه میباشد و چنانچه فرد مهارت کافی را در این زمینه نداشته باشد امکان دارد هنگام تست و عیبیابی نادرست به بقیه قسمتهای برد آسیبزده و هزینهها و آسیبهای جدیتری را وارد نماید. پس تعمیرات برد الکترونیکی نیاز به افرادی دارد که علاوه برداشتن مهارت و دانش کافی، با تمامی اصول، قواعد و ترفندهای عیبیابی و تعمیر برد آشنا باشد و آنها را بداند .
بردهای الکترونیکی مدلهای مختلفی دارند ابتدا برد الکترونیکی را بر اساس لایه دسته بندی میکنند که عبارت است از :
- برد الکترونیکی تک لایه (برد خام)
- برد الکترونیکی دو لایه
- برد الکترونیکی چند لایه
برد الکترونیکی از نظر جنس فیبر :
- برد (برد الکترونیکی سخت)
- برد الکترونیکی PCB (برد الکترونیکی منعطف)
- برد PCB (برد الکترونیکی منعطف سخت)
بیشتر بخوانید : آموزش قطعات برد الکترونیکی
ابزار و تجهیزات تعمیر بردهای الکترونیکی
- قلع کش
- انبردست مجهز به سیم چین و سیم لخت کن
- هویه
- مجموعه کامل پیچ گوشتی و چهارسو
- ست آچار ستاره ای
- مولتی متر دیجیتال
- دم باریک
- خمیر قلع، روغن لحیم و شلنگ نسوز
- مته با انواع و سایزهای مختلف
- آی سی کش
- منبع تغذیه
- دریل دستی
- انواع پنس سرکج و سر صاف
- مایع فلکس، اسفنج نسوز و چسب
شناسایی برد های الکترونیکی :
برد منطقی
محاسبات و برنامه ریزی ها در لاجیک برد انجام می شود.این نوع از برد ها به سادگی تعمیر نمی شوند بنابراین در مورد تعمیر این بردها اینجا بحث نمی شود.این بردها از طریق چیپ های کوچک ،مقاومت ها،خازن ها ی کوچک شناخته می شوند .
برد تقویتی
این بردها پر از تقویت کننده هایی است که از طریق مین برد کنترل می شود.اغلب این برد روی مین برد ساخته می شود.در واقع همه تقویت کننده های مورد نیاز روی مین برد قرار دارند بنابراین نیازی به برد تقویتی جداگانه نیست .
برد اصلی
مین برد بر اساس اطلاعاتی که از رابط کاربر و برد منطقی فرستاده می شود به برد تقویتی انرژی می دهد.به یاد داشته باشید همه این نوع برد ها می توانند در روی مین برد ساخته شوند.دیدن برد تقویتی، برد منطقی و مین برد روی یک برد واحد خیلی رایج است. و گاها رابط کاربر هم روی همان برد ساخته میشود .
آموزشگاه مهیاد برزین برگزار کننده دوره های تخصصی آموزش تعمیرات موبایل ، آموزش تعمیرات پکیج دیواری ، آموزش تعمیرات لوازم خانگی ، آموزش تعمیرات یخچال ، آموزش تعمیرات لباسشویی ، آموزش تعمیرات کولر گازی اسپیلت ، آموزش نصب دوربین مدار بسته ، آموزش بازار مالی فارکس ، آموزش تعمیرات برد الکترونیکی میباشد .