نحوه تعمیر گوشی آب خورده
به غیر از شکستن صفحه نمایش، ازبد ترین بلای که میتواند سر گوشی بیاید خیس شدن است! شاید تا به حال برای شما هم پیش آمده باشد که گوشی از دستتان میفتد و داخل جوب، پارچ آب یا نوشیدنی، رودخانه و هر جای دیگری می افتد که در نهایت آب به داخل گوشی نفوذ کرده وباعث خاموش شدن آن میشود.
گوشی آب خورده را باید چه کار کرد ؟
پیش از اقدام به تعمیر موبایل آبخوردگی و زمانی که گوشی در آب می افتد، با چند کار ساده میتوانید، میزان خسارات وارده را به حداقل برسانید. قبل از هر کاری، خیلی سریع گوشی را از آب بیرون بیاورید. دستگاه را حتما خاموش کرده و در صورت امکان، باتری را جدا کنید. گوشی را تکان ندهید و در صورت امکان، آن را دریک محیط باز بگذارید تا خشک شود. کارهایی مثل گذاشتن موبایل در ظرف برنج و با سشوار خشک کردن استاندارد نیستند و ممکن است آسیب دیدگی دستگاه و قطعات داخلی آن را بیشتر کنند. بسیار مهم است که حداقل تا 24 ساعت هیچ کاری با گوشی انجام ندهید. حتی یک تماس یا جرقه کوچک می تواند به برد گوشی آسیب جدی وارد کند. بهتر است در اولین فرصت به یک تعمیرگاه معتبر مراجعه کرده و اقدام به تعمیر گوشی آبخورده خود نمایید.
بیشتر بخوانید : عیب یابی آی سی تغذیه سامسونگ
چه نکاتی را باید به هنگام آب خوردگی گوشی توجه کنیم :
- حوله یا هیچ جسم دیگری را داخل پورت شارژ فشار ندهید.
- هیچ کلید یا دکمهای را روی گوشی خود فشار ندهید.
- تلفن را تکان ندهید و به آن ضربه نزنید.
- گوشی آب خورده را جلوی پنکه نگیرید.
- گوشی را شارژ نکنید، حتی اگر شارژر بیسیم دارید.
- گوشی خود را با استفاده از منبع حرارتی خارجی مانند سشوار خشک نکنید.
برای تعمیر گوشی آب خورده باید مراحل زیر را طی کرد :
- بررسی سنسورها در گوشی آبخورده: جالب است بدانید که برای خیس شدن گوشی و نفوذ آب به برد آن، سنسوری درون گوشی قرار داده شده است که این مشکل را تشخیص میدهد. این سنسورها، پدهایی هستند که در حالت معمولی، سفید رنگ بوده ولی در حالتی که آب به داخل نفوذ کرده و رطوبت ایجاد شود، به رنگ قرمز درمیآیند.
- بررسی میزان شدت آبخوردگی: تعمیر گوشی آبخورده در حالتی که آب لولهکشی به آن نفوذ کند، با توجه به میزان نفوذ آب، قابل انجام است اما در حالتی که آب دریاکه دارای املاح بسیار زیادی میاشد به گوشی نفوذ کرده باشد، از آنجایی که ریسک خرابی گوشی بالاتر خواهد رفت، میتواند قابل انجام نیست .
بیشتر بخوانید : تعمیر و تعویض برد گوشی شیائومی
- تعیین محدوده خرابی برد: در صورتی که پس از ۲ روز بعد از خیس شدن، گوشی را به تعمیرات تحویل دهید، به علت نفوذ آب، برد گوشی شما سولفاته شده و همانطور که در شکل زیر میبینید، منجر به ایجاد کپکهایی روی برد میشود که بایستی تمام این ضایعات برداشته شود.
- پاک کردن برد با تینر: تعمیرکار در مرحله بعدی، بایستی محدوده سولفاته را با بنزین سوپر یا تینر فوری شسته و تمام سولفات روی برد را جدا نماید.
- شستن برد با مایع اولتراسونیک: در این مرحله بایستی قطعات و تراشههایی که اتصالات شل دارند، تشخیص داده شده و سولفاتههای زیر آن شسته شود.
- جدا کردن قطعات آسیب دیده از مدار: حال برای تعمیر گوشی آبخورده، بایستی قطعاتی که آسیب زیادی دیدهاند، خارج شود. که به قطعات دیگر اسیب نزنند
- تعویض قطعات
جریان و اهمگیری بلوکها: در مرحله پایانی نیز بایستی پس از تعویض قطعات، در صورتی که گوشی درست نشده باشد، مرحله به مرحله تمام بلوکهای گوشی با کمک مولتیمتر ولتاژ و اهمگیری شده و بلوکی که دچار عیب شده است، تشخیص داده شده و تعمیر شود.